Κυπριακή Δημοκρατία
Υπηρεσία Εμπορίου


Ανακοινώσεις


Σημαντική παρουσία της Κύπρου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «GULFOOD 2022», στο Ντουμπάι


34 επιχειρήσεις από την Κύπρο, που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, συμμετείχαν, μέσω εθνικού περιπτέρου του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «GULFOOD 2022» που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, από τις 13-17 Φεβρουαρίου 2022.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τη διείσδυση επιχειρήσεων σε νέες αγορές, οι κύπριοι εκθέτες που, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιούνται στους τομείς του χαλλουμιού, των χυμών, του ελαιόλαδου, των μακαρονοειδών, των ξηρών καρπών, των αρτοποιημάτων και των προϊόντων χαρουπιών, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις και επαφές με υφιστάμενους και νέους αγοραστές. Η αγορά του Αραβικού Κόλπου γενικότερα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και η ετήσια συμμετοχή της Κύπρου στην έκθεση «GULFOOD» είναι ιδιαίτερα επωφελής για τις κυπριακές επιχειρήσεις.


Η «GULFOOD» είναι μία από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες εκθέσεις του είδους της στον κόσμο και η σημαντικότερη στον Αραβικό Κόλπο. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι και αποτελεί σημείο αναφοράς των εμπορευομένων από όλες τις χώρες. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν πέραν των 4,000 εκθετών και την επισκέφθηκαν γύρω στους 90,000 επισκέπτες από 185 χώρες.

25 Φεβρουαρίου 2022 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

STRATLINK ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών εξαγωγής

Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Γενική Διεύθυνση Εμπορίου

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

CIPA - Cyprus Investment Promotion Agency

Access2Markets gr

Δικτυακή πύλη

Κάν' το Ηλεκτρονικά

Ενημέρωσε με

Γενικό Λογιστήριο - Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων - eProcurement

ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΟΥ

Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ ( banner)