Κυπριακή Δημοκρατία
Υπηρεσία Εμπορίου


Εμπορικά Κέντρα, Στρατηγικός Προγραμματισμός και Δημόσιες Σχέσεις
Export Helpdesk - Υποστήριξη προς κύπριους εξαγωγείς

Εμπορικά Κέντρα, Στρατηγικός Προγραμματισμός και Δημόσιες Σχέσεις


Export Helpdesk - Υποστήριξη προς κύπριους εξαγωγείς
Η συνεχής προώθηση και ενδυνάμωση των εξαγωγικών επιδόσεων της Κύπρου και κατά συνέπεια η ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κυπριακών επιχειρήσεων αποτελεί πάγια και διαχρονική επιδίωξη του Υπουργείου. Επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, η βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και αυξάνεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων με όλα τα θετικά αποτελέσματα.


Στο πλαίσιο αυτό η ίδρυση και λειτουργία της υπηρεσίας του Export Helpdesk φιλοδοξεί να προσφέρει και να προσθέσει ακόμα ένα εργαλείο στη διάθεση του Κύπριου εξαγωγέα στην καθολική προσπάθεια που καταβάλλεται για περαιτέρω διείσδυση των εξαγωγών Κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών στις αγορές του εξωτερικού.

Προς την κατεύθυνση αυτή προωθείται η βέλτιστη αξιοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει στις επιχειρήσεις το κράτος μέσω των Εμπορικών Κέντρων του ΥΕΕΒ που λειτουργούν στο εξωτερικό μέσω της υιοθέτησης μιας απλής διαδικασίας η οποία έχει στόχο να φέρει σε επαφή τις κυπριακές επιχειρήσεις με δυνητικούς εισαγωγείς.

Με τη διαδικασία αυτή δημιουργείται ένα πλαίσιο επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου, των Εμπορικών Κέντρων στο εξωτερικό και του αιτητή. Μέσα από την επικοινωνία αυτή δημιουργείται κατ’ αρχάς το προφίλ του αιτητή ενώ ταυτόχρονα ανταλλάσσονται διάφορες απόψεις σε σχέση με το υπό εξαγωγή προϊόν ή υπηρεσία, τις παραμέτρους εμπορίας του στην ξένη αγορά καθώς και το είδος και την κατηγορία αγοραστών που θα πρέπει να προσεγγιστούν από το Εμπορικό Κέντρο. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των επιχειρήσεων αντλείται πληροφόρηση από βάσεις δεδομένων προκειμένου να εφοδιάζει το Export Heldpesk τους Κύπριους εξαγωγείς με διάφορα χρήσιμα στοιχεία εταιρειών του εξωτερικού. Με αυτά τα δεδομένα καταρτίζεται ένας τελικός κατάλογος με επιλεγμένους δυνητικούς αγοραστές με τους οποίους τα Εμπορικά Κέντρα έρχονται σε επαφή με στόχο την προώθηση της κυπριακής εταιρείας ή ο Κύπριος εξαγωγέας καλείται να επικοινωνήσει κατευθείαν με τους δυνητικούς εισαγωγείς εάν το επιθυμεί. Σε περίπτωση που υπάρξει πρόσφορο έδαφος για συνεργασία και που επιβάλλει την φυσική παρουσία του αιτητή στην συγκεκριμένη χώρα τότε το Εμπορικό Κέντρο προχωρά στην διευθέτηση συναντήσεων με απώτερο σκοπό την επίτευξη συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δυο μερών.

Το Export Help Desk μπορεί να εξυπηρετήσει τις Κυπριακές εταιρείες μέσω της διαμεσολάβησης που πραγματοποιεί μεταξύ των Κυπριακών εταιρειών και των Εμπορικών Κέντρων που λειτουργεί το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στις πιο κάτω χώρες:

1.Αθήνα (καλύπτει Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία)
2.Βαρσοβία (καλύπτει Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία)
3.Βερολίνο (καλύπτει Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Ελβετία)
4.Βηρυτός (καλύπτει Λίβανο, Συρία)
5.Βιέννη (καλύπτει Αυστρία, Σλοβακία, Τσεχία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κροατία)
6.Κάιρο (καλύπτει Αίγυπτο, Ιορδανία)
7.Λονδίνο (καλύπτει Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία)
8.Μόσχα (καλύπτει Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν)
9.Ντουμπάι (καλύπτει Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Κατάρ)
10.Νέα Υόρκη (καλύπτει ΗΠΑ, Καναδά)
11.Παρίσι (καλύπτει Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αλγερία, Μαρόκο, Τυνησία)
12.Πεκίνο (καλύπτει Κίνα)
13.Τελ Αβίβ (καλύπτει Ισραήλ, Παλαιστίνη)
14.Τεχεράνη (καλύπτει Ιράν, Πακιστάν)

Για ορισμένες χώρες που δεν καλύπτονται από τα Εμπορικά μας Κέντρα η Υπηρεσία Export Helpdesk μπορεί να βοηθήσει μέσω της αποστολής καταλόγων δυνητικών εισαγωγέων στις ενδιαφερόμενες κυπριακές εταιρείες για ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Παρακαλούνται οι αιτητές όπως επικοινωνήσουν στα πιο κάτω τηλέφωνα 22867118/329/155 για περισσότερες πληροφορίες. Πληροφορούνται οι αιτητές ότι για τις χώρες που δεν καλύπτονται από τα Εμπορικά Κέντρα δεν πραγματοποιούνται επαφές μεταξύ της Υπηρεσίας μας και δυνητικών εισαγωγέων.

Το EHD εξυπηρετεί τις εταιρείες που εξάγουν κυπριακά προϊόντα και υπηρεσίες ενώ εξαιρούνται οι εταιρείες που εισάγουν προϊόντα για επανεξαγωγή χωρίς καμία μεταποίηση στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενες Κυπριακές επιχειρήσεις που εξάγουν Κυπριακά προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να αποταθούν στο Export Help Desk στο τηλέφωνο 22867118/329/155, να συμπληρώσουν το πιο κάτω έντυπο και το αποστείλουν ηλεκτρονικά στις πιο κάτω διευθύνσεις: epitsillidou@meci.gov.cy, gzaris@meci.gov.cy, lkarkoti@meci.gov.cy

Οι επιχειρήσεις πριν αποταθούν στο Export HelpDesk θα πρέπει να προβούν σε προκαταρτική μελέτη όσον αφορά τις προοπτικές εξαγωγής των προϊόντων και υπηρεσιών τους σε σχέση με την ετοιμότητα τους για εξαγωγή.

Παρακαλείσθε όπως πατήσετε εδώ για το έντυπο αίτησης.

Χρήσιμος σύνδεσμος για εξαγωγείς
Market Access Database of the European Union

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Προϊσταμένη Κλάδου:
Ελένη Πιτσιλλίδου - Ανώτερη Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας
Αρ. Γραφείου: 109, Όροφος: 1ος
Τηλ: 22867155,
Φαξ: 22 304924
email: epitsillidou@meci.gov.cy

Προσωπικό Κλάδου:
Λένια Καρκώτη - Ανώτερος Επιθεωρητής Εμπορίου και Βιομηχανίας
Αρ. Γραφείου: 113, Όροφος: 1ος
Τηλ: 22867118,
Φαξ: 22 304924
Email: lkarkoti@meci.gov.cy

Γιώργος Ζαρής - Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας
Αρ. Γραφείου: 208, Όροφος: 2ος
Τηλ: 22867329,
Φαξ: 22 304924
Email: gzaris@meci.gov.cy

No documents foundΥπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

STRATLINK ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών εξαγωγής

Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Γενική Διεύθυνση Εμπορίου

Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

CIPA - Cyprus Investment Promotion Agency

Access2Markets gr

Δικτυακή πύλη

Κάν' το Ηλεκτρονικά

Ενημέρωσε με

Γενικό Λογιστήριο - Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων - eProcurement

ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΟΥ

Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας ΕΕ-ΗΒ ( banner)